8.5.08

The Age That I Wish To Go Back To

Aku di tag oleh kulitmanggis

Aku jarang buat mende2 tag nih, tapi kali ni mcm teringin plak.

Teringin kembali pada kehidupan pada thn 87.

Baru pulang ke Malaysia tahun sebelum tu. Memang tak reti cakap bahasa melayu. Balik kampung pun kene panggil anak orgputih. Kawan? ada la sorang dua jiran yg cuba berkawan ngan orang yang tak reti cakap Melayu.

Umur baru 5 tahun... Tak banyak yang aku ingat, tapi terasa sungguh seronok jadik budak kecik. Time tu plak kat umah ada 2 bijik komputer & aku rasa tak ramai lagi orang ada komputer kat Malaysia ni time tu. Satu rgb, satu lagi monochrome screen. Memang layan main pacman time tu.

Tahun tuh dapat adik baru. Tau-tau je lah kalau budak2 dapat adik baru mesti jadik hiper ngan excited.

tahun tu jugak kitorang pindah dari rumah sewa yang selang sebiji rumah dari adli ke rumah sendiri yang sebaris dgn rumah wan dalam 100 meter je dari rumah sewa tu.

Banyak 'quality time' di habiskan bersama. Time tu arwah mak aku tak berniaga lagi, tapi cuma ambil upah menaip dari student / staff upm.


aku rasa byk kenangan manis bersama keluarga masa aku umur tu...


oh ya... rupanya, aku ngan kambing memang ada sejarah bersama.


mari tag orang lain plak...
surie, jasmine, othman, ikmal, rainingheaven


Instructions :Title: The Age That I Wish To Go Back To
Requirement: Write about the one age that you wish to go back to and why?
Tag Mode: 5 bloggers
1st - You leave their blog and post link and add to the list below.
2nd - Let the blogger you want to tag know they been tagged by comment in their blog or etc.

The Age that they Wish to Go Back to:
Sweetpea wish to go back to, actually, just thinking about 17.
Jean Chia wish to go back to 14 years old.
Rizal wish to go back to the age of 7 - 7 super wonders of my world .
Mangosteenskin wish to back to age 7 to chase back Macik Piut's geese and dogs.
Jiwasintetik wish to go back to the age of 5

8 comments:

rainingheaven said...

ok.. now i have to go back and cari gambar.. kat ofis mana ade simpanan..baru ingatkan tag yg camne. but come to think of it.. i don't remember much.. adui..

haha. .you and your kambing history..lawak..

mangosteenskin said...

aduhai...anak siapa la yang comel-lote tu. nak je cubit2 pipi dia. hehe. gambar yg 2nd tu seksi ek. dah pandai pakai underware tak time tu? hehe.

aku nak kawan ngan kau yg masih kecik lah rip. nampak mcm girl...

zaidi said...

thehehe..kulit manggis memang sorang yang teliti..aku suka cara ko fikir kulit manggis..tehehe..by the way..patut ahh logo KKS x jadi kambing..ko design jadi sheep arr..madde

syntheticsoul said...

wohoho... kantoi seksi. aku pakai spender he-man ooo zaman tuh. my favorite action hero, tuala pon gambar he-man.

_s.u.e.r.i.e said...

owh.. dlu korang pggl aku dak serdang murtad, ko lg dasat ek arep.. malaysian murtad kekecik lg.. muahaha, kiddin ;p

ha'ah arep, mase kecik ko cute mcm gugurl, dah besa2.. bibir and wambut gugurl jegh yg maintain, kecomelan dah hilang.. huhuhu

p/s: zaidi.. smlm nmpk ko dpn 7-e, maken chubby since kawen ni yer.. hehe

hazairinbudiman said...

hahaha.. komputer itu cool dan aku pernah tgk dirumah kau. tempat disket besar. hahah

dan kambing tuh. haha.. tak tahan..

kewl..

sEapUt "c@ said...

hOhOh!! aku di tAg oLeh nGko..
nAk keNe wAt keR?? =p

nwAy, aKU suKe tenGok kAMbing2 tuh..

Hil~mie said...

ptt la ko suke sgt ngan kambing2..ade sejarah rupenye...mesti kwn baik ngan kambing2 tu mase kecik2 dlu...