8.2.06

ciplak

orang asia memang terel dalam bab ciplak menciplak. survival skill kot?! macam-macam kita ciplak dan antara benda ciplak yang terbest adalah software dan cerita pirate. aku support pirate tapi bila kerje aku yang kene ciplak... menyampah?!

Kat opis ada sorang budak baru grad dari limkokwing. masa mula masuk dulu aku terus rasa nak respek, tapi bila dah tau keupayaan dia tu... ish. tak tau nak cakap apa. kelmarin dia kene assign satu kerje. bila aku tengok hasil dia aku betul2 terkejut. not bad la aku rasa... aku pun belek lama2. suddenly aku baru sedar yang dia ciplak aku nyer design lama. sial jer!!! sakit hati aku rasa. kalau belajar tinggi2 tapi tak reti nak apply apa yang dipelajari... baik tak payah!

sebenarnya yang aku sakit ati sangat ialah sebab dia belajar satu benda but then tak boleh nak buat. dia belajar sebenarnya sebab apa? nak ilmu ke sebab nak segulung kertas yang digelar ijazah???

BUAT SATU BENDA BIAR IKHLAS!

4 comments:

freedom_fighter said...

hurm ... aku mcm dah rasa benda sedemikian akan terjadi ...

hmmm ... harap2 hasil ciplak tu tak la obvious sgt ...

dgtalwar said...

pukul je budak tu.... tak pun ko suh poza pagar

zaidi said...

apa plak..suruh je si poza tu bersiul

xhazairinbudimanx said...

heh. nak aku sihir dia? haha